Software ontwikkeling met Agile teams

Ben je een pas afgestudeerde MBO+-er die op zoek is naar ervaring in Agile software development? In deze cursus werk je als lid van een Agile team te plannen, in te schatten en software te realiseren en te implementeren in sprints, samen te werken met de product owner en andere Agile teamleden en om te gaan met veel voorkomende Agile project situaties.
U en uw teamleden zijn allemaal ervaren software ontwikkelaars en/of software engineers , maar veel van je teamleden hebben gebrek aan ervaring in het team-based agile ontwerpen en ontwikkelen, dat is de methodiek die “Medicus” gebruikt om haar nieuwe softwareproducten te ontwikkelen. Daartoe zult u beginnen door samen, als een team processen te definiëren en aan te scherpen, voor de toekomstige ontwikkeling teams, om te gebruiken als hun basislijn.
Zodra u de samenwerking en development tools up and running hebt, en vaardigheid heeft aangetoond van de teamleden, zal u de desbetreffende User Stories vrezamelen in een backlog, en praktijk situaties in Use Cases, ter voorbereiding van een reeks van Sprints .
U leert ook risico's te begrijpen - individu, team en project - als zij betrekking hebben op het werk dat gedaan moet worden.
Dan, met behulp van Agile Scrum methodiek met XP, zal uw team in een serie korte Sprints werken om de achterstand in te lopen, die elk vereisen dat u een goed functionerende product demonstratie heeft.
Aan het einde van de Sprints , zal uw team een gebruikersinterface hebben geproduceerd en een Authenticatie Subsystem. Nu kan een demonstratie van het voor “Medicus” gedaan worden als een startpunt om de MVP te implementeren.


Opzet

Deze cursus past de "Story Centered Curriculum" methodologie toe. Het idee achter de Story-Centered Curriculum (SCC) is dat een goed curriculum zou moeten bestaan uit een verhaal waarin studenten een belangrijke rol spelen (bijvoorbeeld VP van informatie beveiliging bij een financiële dienstverlener). De rollen zijn die de afgestudeerde van een dergelijk programma eigenlijk zou kunnen nemen in het echte leven. Ondersteunende materialen en middelen zijn aanwezig en experts en mentoren zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden. Zij wijzen studenten in de juiste richting indien dit noodzakelijk is.


Examen

Toetsing: Schriftelijke toetsen en Praktische opdrachten
Certificering:11 punten volgens het European Credit Transfer System (ECTS)


 Perceel: 1


Perceel

Technische ICT Opleidingen

Opleiding

Software ontwikkeling met Agile teams

Opleider
Opleidingsduur

22 dagdelen

Prijsopbouw *

Opleidingsprijs € 2.650,00
 
Sectorplan subsidie (50%) € 1.325,00
Administratiekosten € 60,00
Kosten CA-ICT (10%) € 265,00
Netto Sectorplan bijdrage € 1.000,00


* Genoemde bedragen zijn exclusief
BTW en gelden per deelname