Ontwikkeling voor het web in Ruby on Rails

Programmeurs opgelet: leer ook Ruby on Rails! In deze cursus leer je door gebruik te maken van Ruby on Rails een intern ‘matchmaker’ applicatie te bouwen, waarmee je projecten met specifieke technische eisen en werknemers met de benodigde kennis en vaardigheden bij elkaar brengt. Naast het leren van Ruby on Rails leer je ook, of opnieuw, fundamentele programmeer concepten. Je krijgt in deze cursus individuele opdrachten.
Je eerste project zal een web-applicatie zijn voor een interne "matchmaker" om projecten te verbinden met specifieke technische behoeften, aan medewerkers met relevante vaardigheden of vaardigheid te ontwikkelen. Het project zal in Ruby on Rails gebeuren, en je zult fundamentele programmering concepten, zoals variabelen en classes, leren kennen.
Je leert principes en processen in web applicatie ontwikkeling, die gelden voor alle soorten software ontwikkeling. Concreet zal je leren hoe je gedetailleerde gebruikerseisen kunt maken, en het ontwerpen van een technische oplossing, implementeren van dat ontwerp in werkende code, en testen of de uitvoering voldoet aan de oorspronkelijke eisen.
Je zult ook leren hoe de front-end website samenwerkt met de back-end server logica en database.
Zelfs als je niet direct betrokken bent bij web applicatie ontwikkeling in de toekomst, zoveel toepassingen van vandaag zijn web-based, het begrijpen van hoe je een web app maakt. Het ontwikkelen hiervan kan je helpen te begrijpen hoe je werkt met de website, back-end code, en databases.


Opzet

Deze cursus past de "Story Centered Curriculum" methodologie toe. Het idee achter de Story-Centered Curriculum (SCC) is dat een goed curriculum zou moeten bestaan uit een verhaal waarin studenten een belangrijke rol spelen (bijvoorbeeld VP van informatie beveiliging bij een financiële dienstverlener). De rollen zijn die de afgestudeerde van een dergelijk programma eigenlijk zou kunnen nemen in het echte leven. Ondersteunende materialen en middelen zijn aanwezig en experts en mentoren zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden. Zij wijzen studenten in de juiste richting indien dit noodzakelijk is.


Examen

Toetsing: Schriftelijke toetsen en Praktische opdrachten
Certificering:10 punten volgens het European Credit Transfer System (ECTS)


 Perceel: 1


Perceel

Technische ICT Opleidingen

Opleiding

Ontwikkeling voor het web in Ruby on Rails

Opleider
Opleidingsduur

20 dagdelen

Prijsopbouw *

Opleidingsprijs € 2.550,00
 
Sectorplan subsidie (50%) € 1.275,00
Administratiekosten € 60,00
Kosten CA-ICT (10%) € 255,00
Netto Sectorplan bijdrage € 960,00


* Genoemde bedragen zijn exclusief
BTW en gelden per deelname