Frst Certificate in Software Ontwikkeling Module 3

De training ‘First Certificate in Software Ontwikkeling’ is bedoeld voor hoger opgeleiden met weinig tot geen ervaring in software development.
De training bestaat uit een reeks van real-life situaties, waarin je software ontwikkelt voor gebruikers en waarmee aan de behoeften van de klant wordt voldaan met behulp van de nieuwste programmeertalen en technologieën. Al je werkzaamheden worden toegespitst op de ontwikkeling van reële projecten, met echte resultaten, vergelijkbaar met projecten bij je werkgever of klanten. Ervaren mentoren begeleiden je het leerproces, en geven hulp en feedback. De derde module bestaat uit:
Web Application Development 2
Terwijl je de rol speelt van programmeur voor een software bedrijf, leer je de fundamentele concepten van operating systemen door het opzetten en beheren van een ontwikkelomgeving die shell commando’s en scripts gebruikt. Vanaf daar start je met het ontwikkelen van web-based applicaties met HTML, CSS, en Ruby on Rails.

Leerdoelen:
Fundamenteel begrip van de werking van operating systemen.
Set up en beheer van Unix systemen.
Opzetten van een LAMP stack.
Opzetten van development omgeving (file permissions, environment variables etc.
Identificeren van debug problemen in de environment setup (bijv. bad PATH settings).
Schrijven van eenvoudige shell scripts.
Installeren en beheren van web servers.
Met een tekst editor maken van een dynamische website met using Ruby on Rails.


Opzet

Deze cursus past de "Story Centered Curriculum" methodologie toe.
Het idee achter de Story-Centered Curriculum (SCC) is dat een goed curriculum zou moeten bestaan ??uit een verhaal waarin studenten een belangrijke rol spelen (bijvoorbeeld VP van informatiebeveiliging bij een financiële dienstverlener). De rollen zijn die de afgestudeerde van een dergelijk programma eigenlijk zou kunnen nemen in het echte leven. Ondersteunende materialen en middelen zijn aanwezig en experts en mentoren zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden. Zij wijzen studenten in de juiste richting indien dit noodzakelijk is.


Examen

Toetsing: Schriftelijke toetsen en Praktische opdrachten Certificering: 30 punten volgens het European Credit Transfer System (ECTS) Master bij afronding van alle 4 modules


 Perceel: 1


Perceel

Technische ICT Opleidingen

Opleiding

Frst Certificate in Software Ontwikkeling Module 3

Opleider
Opleidingsduur

15 dagdelen

Prijsopbouw *

Opleidingsprijs € 2.400,00
 
Sectorplan subsidie (50%) € 1.200,00
Administratiekosten € 60,00
Kosten CA-ICT (10%) € 240,00
Netto Sectorplan bijdrage € 900,00


* Genoemde bedragen zijn exclusief
BTW en gelden per deelname