Leiding geven aan Software professionals

Veel software ontwikkelaars ambiëren een meer leidinggevende functie. Deze cursus helpt je bij deze uitdagende verandering door studenten de mogelijkheid te geven te oefenen met hun leidinggevende vaardigheden in een veilige omgeving. Studenten nemen deel aan fictieve en realistische scenario’s waarin zij teamleden aanstellen, omgaan met problematische medewerkers, omgaan met confrontaties, het motiveren van talentvolle medewerkers en het ontwikkelen van hun interpersoonlijke vaardigheden die nodig zijn als manager in een technische omgeving.

Een van uw taken in deze cursus is het identificeren en beginnen aan boord te brengen van een team die daadwerkelijk zullen samenwerken, zodat het team zo productief en betrokken mogelijk zal zijn.
Ter voorbereiding op deze taken, zal u een verscheidenheid aan vragen te beantwoorden krijgen met betrekking tot de relatie tussen medewerkers , de werkomgeving , en teamprestaties. Bijvoorbeeld, wat gebeurt er als je anders effectieve medewerkers plaatst in een niet- productieve werkomgeving?
Bovendien, je adviseerd je teamleden, maakt ze zich meer bewust van zowel hun sterke en zwakke punten, en hun verbeterpunten, zodat ze hun on-the-job prestaties te verbeteren. Daarnaast gaat u een jaarlijkse evaluatie oefening doen voor elk persoon in je, om hen verder te helpen hun on-the-job vaardigheden te versterken. Het geven van feedback aan werknemers, of medewerkers, kan een uitdagende en zelfs beangstigende ervaring zijn, vooral voor degenen die het nog nooit eerder gedaan hebben.

Als manager zult u vele situaties tegenkomen waar u het nodig heeft om feedback te geven en te ontvangen met mensen die voor u werken en ook vereisen dat u een veelheid aan soms moeilijk werknemers problemen kunt aanpakken. In staat zijn om deze taken goed uit te voeren en comfortabel zijn met het doen hiervan, is een sleutel tot uw succes als manager.


Opzet

Deze cursus past de "Story Centered Curriculum" methodologie toe. Het idee achter de Story-Centered Curriculum (SCC) is dat een goed curriculum zou moeten bestaan uit een verhaal waarin studenten een belangrijke rol spelen (bijvoorbeeld VP van informatie beveiliging bij een financiële dienstverlener). De rollen zijn die de afgestudeerde van een dergelijk programma eigenlijk zou kunnen nemen in het echte leven. Ondersteunende materialen en middelen zijn aanwezig en experts en mentoren zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden. Zij wijzen studenten in de juiste richting indien dit noodzakelijk is.


Examen

Toetsing: Schriftelijke toetsen en Praktische opdrachten
Certificering:6 punten volgens het European Credit Transfer System (ECTS)


 Perceel: 4


Perceel

Management en Leidinggeven

Opleiding

Leiding geven aan Software professionals

Opleider
Opleidingsduur

12 dagdelen

Prijsopbouw *

Opleidingsprijs € 2.000,00
 
Sectorplan subsidie (50%) € 1.000,00
Administratiekosten € 60,00
Kosten CA-ICT (10%) € 200,00
Netto Sectorplan bijdrage € 740,00


* Genoemde bedragen zijn exclusief
BTW en gelden per deelname