Introductie in website ontwikkeling

In deze cursus leer je de principes en processen rondom web- ontwikkeling die voor alle software ontwikkeling nodig zijn. Je leert gedetailleerde klantvragen duidelijk te krijgen, een technische en werkende oplossing te bedenken, te ontwikkelen en te testen dat de oplossing past bij de originele vraag van de klant. Je leert ook hoe webpagina’s opgebouwd zijn, bijvoorbeeld hoe browsers van platte teksten pagina’s maken met kleur, beelden, grafieken en links. Ook al ben je niet direct betrokken bij de ontwikkeling van websites, veel applicaties zijn tegenwoordig web-based en als je begrijpt hoe het werkt helpt het je te begrijpen hoe de website van jouw bedrijf in elkaar zit en wat de klant daarvan ziet.

Je leert principes en processen in web ontwikkeling die gelden voor alle software ontwikkeling.
Concreet zal je leren hoe je gedetailleerde gebruikerseisen kunt maken, het ontwerpen van een technische oplossing en het implementeren van dat ontwerp in werkende code. En het testen of de uitvoering voldoet aan de oorspronkelijke eisen.
Je zult ook leren hoe webpagina's werken, dat wil zeggen, hoe browsers gaan van gewone tekstbestanden naar pagina's met kleur, afbeeldingen, foto's, tabellen en links.


Opzet

Deze cursus past de "Story Centered Curriculum" methodologie toe. Het idee achter de Story-Centered Curriculum (SCC) is dat een goed curriculum zou moeten bestaan uit een verhaal waarin studenten een belangrijke rol spelen (bijvoorbeeld VP van informatie beveiliging bij een financiële dienstverlener). De rollen zijn die de afgestudeerde van een dergelijk programma eigenlijk zou kunnen nemen in het echte leven. Ondersteunende materialen en middelen zijn aanwezig en experts en mentoren zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden. Zij wijzen studenten in de juiste richting indien dit noodzakelijk is.


Examen

Toetsing: Schriftelijke toetsen en Praktische opdrachten
Certificering:3 punten volgens het European Credit Transfer System(ECTS)


 Perceel: 1


Perceel

Technische ICT Opleidingen

Opleiding

Introductie in website ontwikkeling

Opleider
Opleidingsduur

6 dagdelen

Prijsopbouw *

Opleidingsprijs € 2.000,00
 
Sectorplan subsidie (50%) € 1.000,00
Administratiekosten € 60,00
Kosten CA-ICT (10%) € 200,00
Netto Sectorplan bijdrage € 740,00


* Genoemde bedragen zijn exclusief
BTW en gelden per deelname